Paulien Haagen-Kieft

Type zorgverlener

Fysiotherapeut

Organisatie(s)

Fysioletic
Sperwerhof 26
3853 BV
Ermelo
0341 23 23 51
http://www.fysioletic.nl

Fysioletic
Kerkdennen 34
3851 BB
Ermelo
0341-232351
http://www.fysioletic.nl

Biografie


Fysiotherapiepraktijk Ermelo en MS Zorg Nederland 

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Wij als praktijk streven ernaar om mensen duurzaam vitaal te houden. Vanuit die gedachte heeft de praktijk gekozen voor de specialisatie sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft namelijk alle benodigde competenties in huis om mensen van alle leeftijden, met of zonder ziekte, handicap of beperking, duurzaam vitaal te houden. 

Door mensen duurzaam vitaal te houden, dragen wij bij aan een hoger maatschappelijk doel: het betaalbaar en behapbaar houden van de zorg. Daarbij staat de vitaliteit en zorgvraag van de mens centraal. 
Dit doen wij op twee manieren:

1. Sport als doel: mensen begeleiden bij het duurzaam kunnen blijven sporten op eigen niveau
2. Sport als middel: sport inzetten bij doelgroepen met een verhoogd gezondheidsrisico of bij doelgroepen die al één of meerdere chronische ziekten hebben, waardoor de ervaren ziektelast afneemt en is sommige gevallen de ziekte ook kan verminderen dan wel stabiliseren 

Wat kunnen wij voor jou doen bij klachten van MS? 
- Stijfheid en spasticiteit bestrijden
- Vermoeidheid beïnvloeden d.m.v. een op maat gemaakt trainingsprogramma
- Spieren en gewrichten beweeglijk houden en daarmee mobiliteit onderhouden
- Balans optimaliseren
- Conditie en spierkracht opbouwen of onderhouden door een op maat gemaakt trainingsprogramma
- Zelfstandigheid in het dagelijks leven bevorderen
- Een goede ademhaling houden of verbeteren
- Adviezen over hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld bij het lopen
- Instrueren van mantelzorg of professioneel verzorger 


Fysiotherapie bij de ziekte MS wordt als chronische indicatie erkent door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket van de verzekering worden vergoed. Vanaf de 21e behandeling valt de indicatie in de basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen is een verwijsbrief van de specialist (neuroloog) noodzakelijk.

Door in gesprek te gaan met elkaar, kunnen we onderzoeken hoe het beste aan jouw doelen kunnen werken. Wil jij meer informatie over het netwerk of wil je een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met de praktijk door het sturen van een mailtje naar: info@fysiopraktijkermelo.nl of bel 0341 23 23 51. 

< Terug naar de zorgzoeker

naar top