Mieke Houtman-Borgers

Type zorgverlener

Oefentherapeut

Organisatie(s)

InteraktContour
het Ravelijn 181
8233 BK
Lelystad
0320226005
http://www.interaktcontour.nl

Biografie

Ik werk als Fit en Vitaal trainer bij de Activerende Dagbesteding van InteraktContour te Lelystad en ik woon in het mooie stadje Harderwijk. 

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Maar ook voor mensen met een chronisch ziekte, zoals Parkinson en MS.

Globaal zijn de doelen bij de module Fit en Vitaal, het verbeteren, in stand houden (of remmen van achteruitgang) van: conditie/kracht, mobiliteit en balans. Het trainen gebeurd in groepsverband, waarbij ieder de oefeningen uit zijn eigen beweegplan uitvoert, die gebaseerd zijn op ieders persoonlijke doelen. Het trainen in groepsverband werkt stimulerend, maar zorgt ook voor lotgenotenkontakt en gezelligheid bij het doen van een eindspel.
We trainen in onze eigen oefenruimte van de dagbesteding, het zwembad (zwemmen/bewegen in het water) of in een regulier fitnesscentrum.
Als Fit en Vitaal trainer werk ik geregeld samen met fysiotherapeuten, waarbij de oefeningen uit het beweegplan ondersteunend zijn aan de fysiotherapie.

Daarnaast geef ik als opgeleid practitioner lessen in de Ronnie Gardiner Methode (Brein in Beweging). Deze lessen geef ik zowel bij InteraktContour als voor de Icare ledenvereniging.
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.
Ook deze methode is voor zowel mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), Parkinson als MS zeer geschikt.


< Terug naar de zorgzoeker

naar top