Nieuws

 • Kennisspel over MS gestart

  Op initiatief van de MS Vereniging Nederland is, in samenwerking met MS Zorg Nederland, het kennisspel MS ontwikkeld. Met behulp van dit kennisspel kan spelenderwijs jouw kennis over MS getoetst en vergroot worden. Iedereen kan zich nu gratis en vrijblijvend aanmelden voor dit leuke en informatieve spel!

  Lees verder
 • Oproep tot heroverweging vergoeding Fampyra

  Vanavond heeft Radar aandacht besteed aan de discussie rondom de vergoeding van Fampyra. MS Zorg Nederland verbaast zich over het besluit om het medicijn niet op te nemen in het basispakket en roept op tot heroverweging.

  Lees verder
 • Fampyra gratis voor deelnemers studies

  Eerder werd bekend dat het medicijn Fampyra niet langer vergoed wordt. Recent heeft Biogen bekend gemaakt het medicijn van 1 april tot eind 2018 gratis beschikbaar te stellen aan de deelnemers van drie studies.

  Lees verder
 • 5 jaar MS Zorg Nederland!

  Vandaag precies vijf jaar geleden is MS Zorg Nederland opgericht. De afgelopen jaren is MS Zorg Nederland uitgegroeid tot een volwaardig landelijk partner binnen de MS zorg.

  Lees verder
 • Zinbryta uit de handel

  Zinbryta (daclizumab) wordt door Biogen, de maker van het medicijn, vrijwillig wereldwijd van de markt gehaald. Dit omdat er aanwijzingen zijn dat dit medicijn ernstige ontstekingsreacties in de hersenen kan veroorzaken.

  Lees verder
 • Fampyra niet meer vergoed

  Het medicijn Fampyra (Fampridine) is sinds enkele jaren geregistreerd voor de behandeling van MS. Begin deze week heeft ZIN de minister van VWS geadviseerd om dit medicijn niet op te nemen in de basisverzekering, waardoor het vanaf 1 april 2018 niet langer vergoed zal worden.

  Lees verder
 • Ocrevus in basispakket

  Ocrevus (Ocrelizumab) wordt vanaf 1 maart 2018 volledig vergoed. Het medicijn is bedoeld voor de behandeling van volwassen patienten met actieve Relapsing en actieve Primair Progressieve Multiple Sclerose.

  Lees verder
 • Mavenclad volledig vergoed

  Mavenclad (Cladribine tabletten) wordt vanaf 1 maart 2018 toegelaten tot het basispakket. Het medicijn is bedoeld voor de behandeling van volwassen patienten met zeer actieve Relapsing Multipele Sclerose (RMS).

  Lees verder
 • Zorg dat je blijft plakken!

  Sinds september is de MS Zorg Nederland raamsticker in omloop. Oproep aan onze leden: heb jij je raamsticker al geplakt? Deel dit en help hiermee de zichtbaarheid van MS Zorg Nederland verder vergroten!

  Lees verder
 • Nieuwe waarschuwing bij gebruik Zinbryta

  Begin dit jaar kwam het geneesmiddel daclizumab (Zinbryta) beschikbaar voor de behandeling van mensen met relapsing MS. Zeer recent heeft het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) een nieuwe waarschuwing afgegeven voor het gebruik van Zinbryta.

  Lees verder
 • Positief besluit over ocrelizumab

  Recent heeft de Europese registratieautoriteit EMA een positief besluit genomen over de registratie van het geneesmiddel ocrelizumab voor relapsing MS en progressieve MS.

  Lees verder
 • Belangrijke MS ontwikkelingen vanaf ECTRIMS

  Van 25 tot 28 oktober 2017 was neuroloog en bestuurslid Gerald Hengstman aanwezig bij ECTRIMS, het grootste MS congres ter wereld. De afgelopen dagen deelden wij via onze social media kanalen een aantal belangrijke MS ontwikkelingen, die tijdens dit congres in Parijs zijn gepresenteerd.

  Lees verder
 • Voorlichtingsmateriaal over MS

  MS Zorg Nederland ontwikkelt samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen objectieve informatie over de ziekte MS, de betrokken zorgverleners en de behandelmogelijkheden.

  Lees verder
 • Nog enkele plaatsen basisscholing 6 en 7 oktober

  Zoals eerder aangekondigd vindt de basisscholing van MS Zorg Nederland dit jaar plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober a.s. in Amersfoort. Ben of ken je zorgverleners voor wie lidmaatschap bij MS Zorg Nederland interessant is? Dan is dit het moment om aan te sluiten!

  Lees verder
  naar top