Nieuws

 • Nieuwe waarschuwing bij gebruik Zinbryta

  Begin dit jaar kwam het geneesmiddel daclizumab (Zinbryta) beschikbaar voor de behandeling van mensen met relapsing MS. Zeer recent heeft het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) een nieuwe waarschuwing afgegeven voor het gebruik van Zinbryta.

  Lees verder
 • Positief besluit over ocrelizumab

  Recent heeft de Europese registratieautoriteit EMA een positief besluit genomen over de registratie van het geneesmiddel ocrelizumab voor relapsing MS en progressieve MS.

  Lees verder
 • Belangrijke MS ontwikkelingen vanaf ECTRIMS

  Van 25 tot 28 oktober 2017 was neuroloog en bestuurslid Gerald Hengstman aanwezig bij ECTRIMS, het grootste MS congres ter wereld. De afgelopen dagen deelden wij via onze social media kanalen een aantal belangrijke MS ontwikkelingen, die tijdens dit congres in Parijs zijn gepresenteerd.

  Lees verder
 • Voorlichtingsmateriaal over MS

  MS Zorg Nederland ontwikkelt samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen objectieve informatie over de ziekte MS, de betrokken zorgverleners en de behandelmogelijkheden.

  Lees verder
 • Nog enkele plaatsen basisscholing 6 en 7 oktober

  Zoals eerder aangekondigd vindt de basisscholing van MS Zorg Nederland dit jaar plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober a.s. in Amersfoort. Ben of ken je zorgverleners voor wie lidmaatschap bij MS Zorg Nederland interessant is? Dan is dit het moment om aan te sluiten!

  Lees verder
 • Oproep voor deelname vervolgonderzoek neurologische zorg

  MS Zorg Nederland heeft in een pilot studie onderzocht hoeveel mensen met MS onder actieve begeleiding staan van een neuroloog. MS Zorg Nederland en MS Vereniging Nederland nemen initiatief voor een vervolgstudie naar dit onderwerp en nodigen mensen met MS uit tot het invullen van een korte vragenlijst.

  Lees verder
 • Ontwikkeling landelijk zorgprogramma MS

  Zorginstituut Nederland heeft de opdracht gekregen om nog dit jaar tot een landelijk zorgprogramma te komen voor de chronische fase van MS. MS Zorg Nederland en samenwerkingspartner Verenso zijn inhoudelijk nauw bij dit proces betrokken.

  Lees verder
  naar top